Méltatlan szorulnak háttérbe a női órák, bár a kereslet, valamint az órakedvelő női közönség talán tényleg szűkebb, mint a férfióra iránt érdeklődők, de egyáltalán nem elhanyagolható szegmens.

Órakedvelőként egy szép, minőségi óra egy női csuklón… mondhatjuk elegánsnak, vagy mutatósnak, de szerintem sokkal találóbb szó, ebből a szempontból közel sem elcsépelt: szexi [lsd videó, alant]. Az Omega ezt a vonalat erősíti a Trésor kollekcióval, szinte kizárólag a megjelenésre koncentrálva – és erre még ráerősítettek Kaia Gerber szupermodellel.

Ami ebből a szempontból nem is baj talán. 36 és 39 milliméteres acéltokkal készül, valamint a kisebbikből Sedna arany is választható, a hátlapra az Omega női kampányának a “Her Time”-nak motívumát gravírozták és tükröződik(!). Ennél nőibb női órát nehéz készíteni ezen a szinten. A szerkezete a 4061-es kaliberszámú kvarc werk, 4 év elem élettartammal. A számlapok között gyöngyház, sunburst, és zománc is választható, mind a nyújtott római számokkal. A korona közepén egy apró gyémánt van, körülötte egy HyCeram elnevezésű technológiával elkészített virágmotívum.

Ár szempontjából ha már a szerkezet nem, a kövek indokolnak mindent. Az acél változatok 4100 és 4700 eurótól elérhetőek, az arany pedig 7900-tól, ezeket a modelleket már korábban bemutatták. Viszont most, május másodikán volt egy extra bemutató, ahol az Omega három, külön erre az alkalomra készült órát is bemutatott: egy merész piros Garnet modellt, az Omega saját 18K Canopus aranyóráját, és egy kék aventurin Trésor ékszer órát. Amit pedig erről az eseményről készítettek videót, nagyon hatékonyan adja át nekünk az óra – és a rendezvény – hangulatát:

 

Galéria: