A Rolex 2015 óta 5 év garanciát ad a vásárlás napjától. Az Omega is, minden 2018. július 1. után vásárolt óra esetében…

… májusban a Jaeger-LeCoultre jelentette be, hogy a Care Program keretei között 8 évre emelik az órák garanciaidejét, ha a tulajdonos regisztrál a Care Programba.

Jaeger-LeCoultre gyár svájcban

 

Most pedig az IWC állt elő a nagy bejelentéssel, miszerint kettőről ők is nyolc évre emelik a jótállási időszakot. Mindehhez regisztrálni kell az órát a My IWC felületén. Pozitívum, hogy korábban vásárolt órák is bekerülhetnek a 8 éves garanciaidőszak ernyője alá, ha még érvényes a 2 éves garanciájuk – tehát a 2 évnél fiatalabb darabok. Egyrészt szimpatikus, hogy végre lesz valamiféle nyilvántartás a karórákról, tulajdonosokról, és ez a felület egyfajta digitális szervizkönyvként is működhet idővel, másrészt pedig a svájci óraipar jelenkori helyzetét figyelembe véve ennek talán már ideje.

Nézzük csak meg: a svájci óraipar mindenkori árazási politikájában bizonyos százalékban felfedezhető sor a tradíció és a presztizs. Ezek mellé pedig illik a megbízhatóságnak is társulni, amit egy leendő vásárló szemében a hosszú garanciaidővel alapozhat meg a gyártó. És ha már folyton-folyvást az új fejlesztésekről, in-house szerkezetekről, új anyagokról szólnak a hírek, akkor azt gondolhatjuk természetesnek, hogy a megbízhatóság efféle kinyilatkoztatása is természetes. Bízzunk benne, hogy egyre több és több gyártó követi ezen példákat.

A nemrégiben elkészült, új IWC gyár.