Az első bázeli nap alapján az Omega az a gyártó, aki tényleg frissített, és létrehozott új modelleket, vagy életre keltett régi klasszikusokat.

A Planet Ocean széria a bemutatása óta jelentős változáson ment át. Ami eleganciát a kezdetekben magában hordozott a masszív sportossága mellett, az mára már csak távoli emlék. Mostanra lényegesen markánsabb és erőszakosabb vonásokat kapott, erősebb éleket. Ezek kiteljesedése a 2016-os Baselwrold-ig vezethetőek vissza.

Omega Seamaster Planet Ocean 'Big Blue'

 

Idén inkább csak egy csemegét kaptunk Planet Ocean fronton. A Big Blue ugyanis az Omega által már-már bejáratottnak tekinthető egy blokkból formált kerámiatokot kapta, ráadásul kék kerámiát. A mutatók és az indexek 18 karátos fehéraranyból készültek, a GMT mutató, a 6-9-12 óra indexei, a belső számlap körüli gyűrű (ún. chapter ring), az Omega logó a koronába marva és a lünettabetét is narancssárga színt kapott, ami a kék kontrasztjában egy nagyon élénk, élettel teli sportot összhangot biztosít. Az Omega folytatja a tavaly indított hagyományt, így a lünettabetétben a színezett rész 0-15 perc között gumiból (vagy kaucsuk, kinek mi tetszik) készült. A számlap szintén kerámia.

Omega Seamaster Planet Ocean 'Big Blue'

A szerkezet a METAS követelményeknek megfelelt, 25.200-as lengésszámon dolgozó, 60 órás járástartalékkal rendelkező cal. 8906. Ehhez mindenképpen hozzátenném, hogy a co-axial gátszerkezet tökéletesedésével, és az egyre szigorúbb normákhoz való igazodással (METAS) az Omega werkjei esetében már nem kérdés, hogy a tömeggyártott szerkezetek legfelsőbb kategóriájába léptek.

Részletek:
Tok: 45,5 mm –  egy blokkból készített kerámia – 600 m vízállóság
Szerkezet: Omega Master Co-Axial 8906 – 38 kő – 25.200 lengés óránként – 60 óra járástartalék
Szíj: Omega kaucsuk, kék, narancs varrással
Üveg: Zafír – kétoldali tükröződésmentes réteggel.
Referenciaszám: 215.92.4622.03.001