Az alábbi cikk több, mint egy éve frissült utoljára, az olvasása során kérünk ezt vedd figyelembe! Bár az órák technikai specifikációi visszamenőleg nem változnak, és cikkeinkben a mindenkori véleményünket, valamint legjobb tudásunk szerinti ismereteinket vetjük papírra, a használtpiaci árak és trendek kifejezetten hektikus változók.

A TAG Heuer igyekezett eddig is minden kollekciójából készíteni női modelleket. Többé-kevésbé sikerült ízléses darabokat alkotni, mégis, hiányzott belőlük valami.

Hiányzott belőlük az erő, hogy az óra tényleg a nőket akarja megszólítani, tehát nem volt bennük semmi plusz, vagy az az érzés, hogy igen, ezzel most tényleg megtalálták a célcsoportot. Ettől függetlenül jól tud állni és nőies tud lenni egy gyöngyház számlapos Aquaracer vagy egy kerámiás Formula 1 Lady, de amit idén bemutatott a SIHH melletti hajón (a TAG ezen trollkodásáról ITT írtunk), abban már azt lehet érezni, hogy ezen a kollekción egy olyan csoport dolgozott, akik tényleg meg akarták szólítani a nőket. Erre még rá is erősítettek az ezt nagyon erősen hangsúlyozó stock fotókkal.

 

Az idei kollekció összesen 6 modellből áll. 35 milliméteres méretben kaphatunk ezüst számlap – fémszíj, kék számlap – kék bőrszíj, fekete számlap gyémánt indexekkel – fekete bőrszíj kombinációt. Mindegyiket kvarc szerkezettel szerelték és a klasszikus tokfül kialakítás és az aránylag nagy szíjválaszték miatt egészen jól variálhatóak.

32 milliméteres acéltokban az ezüst számlap – barna bőrszíj, ezüst számlap gyémánt indexekkel – fémszíj, kék számlap gyémánt lünettával – fémszíj összeállításokban választható.

A zafírüveg ebben a kategóriában alapkövetelmény, az órák aránylag sportos megjelenéséhez pedig hozzátartozik a 100 méter vízállóság. A szerkezetről annyit tudunk csak meg a gyártótól, hogy TAG Heuer kvarc, ennél nem is árulnak el többet a weboldalon sem.

Érdekesség még a Formula 1 Lady számlapján a süllyesztett indexek használata, ami leglátványosabban az ezüst számlapos, fekete indexes modellen látszik, a Panerai és az Omega SM300 féle szendvicsszámlap hatását kelti első ránézésre. Az indexek kiviteltől függően fekete arany, rózsaarany, vagy ródium bevonatosak.

Az ára pedig az, ami egyáltalán nem polgárpukkasztó. Tény, hogy nem mechanikus szerkezetet kapunk, de az is igaz, hogy a női óraviselők jelentős részének a szerkezet milyensége nem számít – ezt nem tudományos kutatásokra, hanem saját tapasztalatra alapozom. A megbízhatóságon túl minden csak sokad rangú jellemző, így egyáltalán nem is baj, hogy ezt a kollekciót kizárólag elemes szerkezettel adják. A koronazár még ami hiányzik nekem, de anélkül is lehet úgy élni, hogy nem ázik be az óra, csak oda kell figyelni, hogy sose maradjon kihúzva.

 

És az árak: az alapmodellek, tehát a gyémánt nélküli darabok szíjtól függően 300-330.000 forintért elérhetőek (angliai árak, forintban), a gyémántos verziók pedig 450-600.000 forint között a kiviteltől függően. Nem kevés egy női óráért, de 300.000 forint egy vadonatúj női TAG Heuerért, ami nem mellesleg még jól is néz ki… ahogy az angol mondja, reasonable price [t.f.: indokolt/jogos ár].

Azzal pedig talán nem vagyok egyedül, hogy egy nő csuklóján egy minőségi óra kifejezetten vonzó tud lenni – ha nem is önmagában, de mint plusz.

 

Forrás és több infó: TAG Heuer