A Nomos nagy tudatossággal építette fel termékválasztékát – a kezdeti néhány bauhaus modell elkészítése óta a típusok száma nagyot nőtt. Most a nyár közepén a kollekció tovább bővült, elkészítettek két új, sportosabb órát.

A Nomos modelljeivel korábban már foglalkoztunk (Tangente Sport ITT és az idei bázeli újdonság, az Autobahn ITT), most a strapabíróbb, sportosabb órákat, tehát az Aqua sorozatot frissítették. Ebbe a kollekcióba a legváltozatosabb színű és kivitelű órák tartoznak. A két új óra színei a hajózásból-vitorlázásból származnak, vakítóan fehér számlappal, vörös indexekkel és kis másodpercmutatóval, kékített óra-, és percmutatóval próbálják megteremteni a tengerparti-nyári hangulatot.

Az Ahoi Neomatik Siren White nevet viselő óra acéltokja 36,3 mm átmérőjű, a sportos-vizes célnak megfelelően 200 méterig (20 bar) vízálló, ezt biztosítja a menetes koronazár.

A nyári darab, a Club Neomatik Siren White jellemzői hasonlóak, átmérője 37 mm, vízállósága szintén 200 méter. Ahogy a Club típuscsaládra jellemző, a tok nem a megszokott bauhaus jellegű, vékony vonalvezetésű, hanem valamivel zömökebb, sportosabb darab.

Mindkét órában a Nomos saját fejlesztésű és készítésű automata szerkezete, a DUW 3001 működik, ami 27 köves, 43 órás járástartalékú. A méretek szempontjából lényeges, hogy a szerkezet magassága 3,2 mm, ezért csuklóra simuló, lapos tokot lehet hozzá készíteni. A márka gyakorlatának megfelelően a sportosabb órák mutatóit Superluminova festékkel vonják be, ezen a két modellen is zölden világítanak. A nyári hangulatot célozza a fehérbe hajló világosszürke szövetszíj is – sportosság ide, vagy oda, előre fel kell készülni a sűrű tisztításra.

A gyártó férfiakat és nőket egyaránt céloz az új modellekkel. Bár férfi óraként a mai divat szerint valóban kicsinek tűnhetnek, de egy 36,5-37 mm átmérőjű Nomos tok átlagos csuklójú férfiaknak is jó választás, nem törpül el a kézen az optikailag méretet növelő hosszú tokfülekkel, keskeny rámával – a Nomos gyakorlata egyébként egy nagyon jó lépés ahhoz, hogy ismét divatba kerüljenek a kisebb méretű férfi órák, 40 milliméter alatt.

Bár a gyártó néhány modellje elérhető fél millió forint alatt, a saját szerkezetes darabok nem ezek közé tartoznak. A DUW szerkezettel szerelt Ahoi listaára 3.240, a Club 2.500 euró. És milyen kép juthat eszünkbe az új modellekről? Valami ilyesmi: