Az alábbi cikk több, mint egy éve frissült utoljára, az olvasása során kérünk ezt vedd figyelembe! Bár az órák technikai specifikációi visszamenőleg nem változnak, és cikkeinkben a mindenkori véleményünket, valamint legjobb tudásunk szerinti ismereteinket vetjük papírra, a használtpiaci árak és trendek kifejezetten hektikus változók.

White party-t tartunk, fehér Casioval és GS Snowflake-kel. Dávid megpróbálja beállítani a rádióvezérelt G-Shockját, ami alapvetően automatán át kéne álljon, de néha…

Pedig a rádiós órák előnye, hogy folyamatosan pontosak, “tényleg annyi az idő”, amennyit mutatnak. Nincs késés, pontatlanság, mint olykor mechanikus társaik esetében. Pont ezért bosszantó, amikor napokig egy órával kevesebbet, vagy többet mutat, mint amennyit kéne.

A Snowflake pedig… A Grand Seiko évről évre egyre feltűnőbb, egyre látványosabb, mégis kifejezett finoman kidolgozott darabokat mutat be. Van bennük egy érdekes kettősség, mivel elsőre nem vonzza a szemet, de ha két másodpercnél tovább nézzük, számtalan apró részleten akad meg a szemünk. Ezt boncolgatjuk úgy, hogy Dávid már több, mint egy éve boldog Grand Seiko tulaj, Viktornál pedig egy-két hete van még csak.

Szóba kerül még egy-két (fontos) apróság is, például, hogy az Omega 5 évre emelte a garanciát a július után eladott órákra, bezzeg a Patek…

Jó szórakozást!

 

A korábbi részeket ITT az oldalon, vagy YouTube csatornánkon találjátok.

A nyereményjáték posztját, ahova a kommenteket várjuk pedig ITT éritek el.