Nem olyan rég kezdett kísérletezni a H. Moser & Cie az úgynevezett Vantablack számlapokkal, most egy igen érdekes kiadással leptek meg minket.

A Vantablack az egyik legsötétebb, szén alapú, de mesterségesen előállított anyag. Az infravörös tartományban érkező fény 99,965% százalékát képes elnyelni, és a látható sugarknak is a jelentős részét, ez tehát azt jelenti, hogy nem verődik vissza róla fény, nem tükröződik, így gyakorlatilag nem látszik benne semmi. Egy rendkívül mély fekete, amiben szó szerint el lehet veszni. Legutóbb egy holdfázisos darabot mutattak be ezzel a számlappal.

A mostani, 2019-es Baselworld-ön elég sokat kellett küzdjek a sárgaarany tokos modellel, hogy egy olyan fotó sikerüljön, amin bármi értelmezhető a számlap feketeségéből, mélységéből, de az üveg mindenképp tükröződött.
Most – jeles nap alkalmával – instagramon mutatták be a Venture Concept Vantablack modellt, aminek a mutatói is ebből az anyagból készültek.

Hát nem zseniális?! Megcsinálni a számlapot és a mutatókat is abból a fekete anyagból, ami annyira fekte, hogy nem látszik. És hogy az érdeklődő lássa, amit nem lát, egy tökéletes specifikációt is készítettek:


Mi kell ennél több április elsejére? Puffasztottrizses Seiko, tökfekete Moser, Fratello is szivatja az olvasókat, hogy vége a 40 milliméteres Submarinernek, aTudor is bemutatta a P01-et… Ja, az igaz. Mindegy is 🙂

Zseniális Edouard Meylan, a cég ügyvezetőjének és a videószpotok főszereplőjének a kommentje, amikor egy insta-követője elhinti, hogy mostmár nem tudja, mikor viccelődnek, és mikor nem, Edouard válaszol: “igazából most én sem”.