Az alábbi cikk több, mint egy éve frissült utoljára, az olvasása során kérünk ezt vedd figyelembe! Bár az órák technikai specifikációi visszamenőleg nem változnak, és cikkeinkben a mindenkori véleményünket, valamint legjobb tudásunk szerinti ismereteinket vetjük papírra, a használtpiaci árak és trendek kifejezetten hektikus változók.

Két éve, 2017. április 5-én élesedett a kronometer.hu. Akkor éppen még éppen friss bázeli hírekkel indultunk.

Azóta közel 300 cikket olvashattatok a kronometer.hu lapjain, rengeteg Facebook és Instagram posztot láthattatok, voltatok számtalan Chronomeetingen is.

A Facebookon több, mint 13.500-an követtek már minket, tehát ahhoz, hogy két éves az oldal, az egyik legfontosabb szereplők Ti, olvasók vagytok. Ezt pedig köszönöm nektek. Ahogy köszönöm Kun Lászlónak a havonta-kéthavonta érkező történeti, és/vagy gazdasági alapú cikkeket és a Használt órák eladása / vétele / cseréje csoportnak, hogy támogatta, felületet ad és adott a kezdeti első – csámpás – lépésektől kezdve.

Elindult egy vlog is, Őszintén: Órákról címmel,  aminek keretei között valóban őszintén beszélgetünk az óraipar viselt dolgairól, modellekről, szerkezetekről, eseményekről, mindenről, amire egy órakedvelő kíváncsi lehet – immár túlvagyunk az ezüstlakodalmon, 25. adásunk pont a Baselworld alatt készült.

Már mosdjára közvetítettünk Bázelből és ha minden jól alakul, jövőre az SIHH-ra is eljutunk. Az évforduló alkalmából mindenképpen lesz játék, viszont annyira hirtelen jött ez a nap, nemrég még az SIHH híreket gépeltem, aztán éppen mintha tegnap estünk volna haza Bázelből, és olyan érzésem van, hogy az élő adásunk is tegnap este volt (miközben legalább két napja), hogy ez a születésnap tényleg meglepett – kell pár nap, hogy meglegyen a nyereményjáték… Szóval tudtam ’16 őszén, amikor elkezdtem tervezni a kronométert, hogy nagy fába vágom a fejszét, de két év után már tisztán látható, hogy minden perc belefektetett munkának megvan az értelme.

Ezzel a rövid írással köszönöm az olvasóknak az érdeklődést, a támogatóknak a támogatást, a közreműködőknek a befektetett munkát és bízom benne, hogy még nagyon sok közös órás-élményben lesz részünk együtt. További jó szórakozást! 

 

Ligetfalvi Viktor

 

borítókép: Jake’s Rolex World