A mikrobrandek egyik fontos képviselője, a vintage búvár és pilótaórák designját modernizálva felhasználó Unimatic új, limitált kiadást készített, leginkább azoknak, akik a teljesen kék órákat szeretik.

Az Unimaticot 2015-ben indították el Olaszországban, azóta általánosan elismert, a teszteken mindig jó véleményeket elérő mikrobranddé vált, az Olaszországban készülő óráik minőségét, jó ár-érték arányát összességében mindenki elismeri. Az órák kinézete, vintage hatású minimalista designja vagy tetszik valakinek vagy nem, de ezen, ahogyan mondják, nem érdemes vitatkozni.

Az új kiadású óra valóban nagyon kék, a mutatókon és az indexeken kívül mindenhol a kék valamelyik árnyalatában készült el. Az acéltokon és a csaton ezt a strapabíró Cerakote elnevezésű polimer-kerámia kompozit bevonattal érik el, ami nagyon sok felületen (fémen, műanyagon, fán is) és sokféle színben használható. A kék kerámia bevonatot ezután kőmossák, ezzel érve el a matt, minden óránál kicsit különböző, egyedi színt és felületet.

Az új óra az Unimatic U1 speciális színváltozata, így a technikai jellemzői, a szerkezet megegyezik a többi U1 modellével. Az acéltok átmérője 40 mm, a lünettáé ennél valamivel nagyobb, 41,5 mm, vízállósága 300 méter, üvege 2,5 mm vastag tükröződésmentesített zafír. Szerkezete a Seiko sok közép – és alsókategóriás márka által használt NH35A számú automata kalibere, 41 óra járástartalékkal.

Az óra az Unimatic és a japán Mihara Yasuhiro divatcég együttműködésében készült el – innen a matt, kőmosott sötétkék szín, ami leginkább a farmernadrágokéra hasonlít -, amit az óra hátoldalán láthatunk is. Az ára 875 dollár, összesen 50 db készül belőle -az Unimatic egyébként is csak limitált sorozatokat ad ki.

Galéria: