A 2014-es alapítású Undone már mutatott be érdekes és meglepő darabokat, mint például az Ultraman-es kronó. Most viszont múltidézést kapunk az újdonságtól, ez az Undone Type 20.

A Type 20 jellegű stopperes karóráknak a története az ötvenes évekig nyúlik vissza, amikoris a Breguet a Francia Légierő számára elkészítette a könnyen kezelhető és gyorsan leolvasható kronográfot. Ennek hangulátát idézi fel most az Undone.

41,8 milliméteres 316L acélból készült tokban három változatot konfigurálhatunk: a klasszikus, fekete számlap, fekete segédszámlapok, patinás hatású számokkal; a panda, fehér számlappal, fekete segédszámlapokkal és számokkal; valamint egy limitált kiadás, PVD fekete tokban, világoskék számokkal és segédszámlapokkal – ez utóbbi kifejezetten emlékeztet a Bamford féle Heuer Monacora. A recézett lünetta és a hagymakorona klasszikus, korhű pilótaóra-elem.

A szerkezet egy Seiko VK64 mecha-quartz, aminek érdekessége, hogy kvarc létére a stoppermodul mechanikus – ezt egy későbbi cikkünkben, amikor a Type 20-at alaposabban szemügyre vesszük, részletesen ki fogjuk fejteni. Tehát kvarc is, meg nem is, cserébe domború üveggel együtt 12,1 milliméter, ami egyébként lényegesen vékonyabb egy 7750-nél, de egy kvarc-kronónál valmivel vastagabb.

Ahogy az Undone-nál megszokhattuk – a neve is arra utal, hogy “nincs kész” – mi állíthatjuk össze a választott típust. Tehát a tokot, számlapot, sok esetben a mutatókat, a szíj anyagát, stílusát és színét, valamint kérhetünk egyedi feliratot is a számlapra. Mindezt 315 amerikai dollártól, a 150 darabra limitált fekete modell esetében pedig 350 dollártól.

A nyereményjáték pedig: Az alábbi LINKre kattintva iratkozzatok fel az Undone oldalán, és ha szerencsétek van, akkor Ti lehettek az egyike annak a három óra kedvelőnek, akik Type 20-at nyernek az Undone-tól.

És minthogy sokszor érkezik a kérés a vlog részei alatt is, hogy alacsonyabb árfekvésű órákat is mutassunk be, hamarosan érkezik a Type 20 hosszabb tesztje, ami nem csak erről a típusról szól majd, hanem röviden bemutatja a márkának a fő jellemzőjét, a személyre szabhatóságot.