Ha csak feleannyira lennék Bond-rajongó, mint amennyire vagyok, akkor is egy figyelemre méltó darabnak tartanám. Viszont mivel Ian Fleming kémfilmjei számomra – a maguk néhai esetlenségük mellett – alapműnek számítanak, így különös érdeklődéssel tölt el ez az új Bond-limited SMP.

 

A képek többet mondanak minden szónál, így hát nézzük a lényeget, miben különbözik az Őfelsége titkosszolgálatában c. rész (On Her Majesty’s Secret Service) bemutatásának 50. évfordulójára kiadott darab az alapmodellektől. A tokforma változatlan, így a méret is maradt 42 milliméter. Az újdonságokat a – kerámia – számlapon vesszük észre igazán. A megszokott hullám minta helyett a Bond-limitációkból ismert spirális “fegyvercső” mintát gravírozták bele.

A tok oldalába egy apró arany plakett került, amin a limitáció sorszámát látjuk, hányadik darab a miénk a 7007-ből. A mutatók és indexek 18 karátos sárgaaranyból készültek. A hátlapon a film főcímzenéjének címét olvashatjuk: We have all the time in the world, amit Louis Armstrong adott elő. A hátlap közepére a Bond család címerét festették.

A 12 órai indexen szintén a címer egy részletét látjuk, egészen más képet ad a számlapnak ez az apró módosítás. Meglepetés, hogy a 10 órai indexbe halványan egy 50-est írtak, ez viszont csak sötétben látszik, amikor láthatóan világítanak az indexek – a mutatók pedig kéken és zölden, ahogy ezt a Diver 300m-től már megszokhattuk.

 

A legbondosabb újítás mégis a dátumtárcsa hetes számának betűtípusa, ami a klasszikus Bond tipot kapta.

A szerkezet az ismert 8800, az ünnepi kiadás pedig ünnepi díszdobozt érdemelt. A szettben kapunk gumiszíjat és fémszíjat egyaránt, stiftkiszedőt és Bond címeres utazódobozt is, igényes, mattfekete fa díszdobozban, arany zsanérokkal. A limitáltsághoz, és az alapmodellhez képest az ára nem emelkedett el különösebben a kollekciótól, a fémszíjas alapmodell 4800 eurójával szemben a limitált Bond kiadásért 6100 eurót, jelen árfolyamon nagyjából 2.030.000 forintot kérnek.

A cikk végén, a galéria előtt tegyük azért hozzá, hogy az Őfelsége titkosszolgálatában c. epizóddal váltotta George Lazenby Sean Connery-t. Lazenby-n hiába volt Rolex Submariner, valamint egy 6238-as Pre-Daytona Chronograph, többé nem szerepelt Bond filmben, Roger Moore váltotta.

Galéria: