A nagy óragyártó cégek mind kiveszik a részüket a jótékonykodásból, ami sokak szerint elvárható, sokak szerint pedig egy kedves gesztus. Minden cég a maga módján jótékonykodik, mégis vannak összefogások, mint például az Only Watch kampány, amiről majd október vége felé be is számolunk. A Moser most egy egészen egyedi módját választotta a jótékonykodásnak. 

Összálltak a Room to Read nevű szervezettel, aminek célja, hogy világszerte elősegítse a nehéz körülmények között élő gyerekek tanulási, elsősorban olvasási lehetőségeit, valamint támogatja a lányok oktatását, hogy mindenképpen elvégezzék a középiskolát. A szervezet első számú hite és motivációja, hogy a minőségi oktatás változtathatja meg igazán a világot. A H. Moser & Cie és a Room to Read összefogása egy nagyon kedves kezdeményezés: rajzversenyt hirdettek és két kiválasztott pályaművet a Moser megvalósított.
Egy óra számlapján.

A két szerencsés, a Mumbaiban élő, indiai Arif és a Sri lankai Kasun egyaránt olyan iskolában tanulnak, amit a Room to Read szervezete támogat. Arif nem a helyi elit gyermeke. Ő maga minden nap több kilométert gyalogol az iskolába, apja pedig zöldséget, gyümölcsöt árul. Arif rendőr szeretne lenni felnőtt korában.

Kasun minden nap robogóval jut el az iskolába – ismerve a helyi közlekedést, nem életbiztosítás – apja földművesként dolgozik, ő pedig orvos szeretne lenni. Mindketten tudják, hogy ehhez sokat kell tanuljanak, és szívesen teszik. A rajzaikra, pedig különösen büszkék.

A választott rajzokat számlapfestő művész rendkívül apró ecsetekkel festette fel a számlapokra, törekedve a rajzokkal való teljes egyezésre. Kasun rajzát kettő, Arifét három nap alatt festette fel az apró lapra.

Mindkét óra egy H. Moser Endeavour Centre Seconds Automatic modell, amik a következő két Room to Read által szervezett gálavacsorán kerülnek kalapács alá. Október harmadikán Londonban Kasun óráját árverezik, november kilencedikén Zürichben pedig Arifét. Az Endevour Centre Seconds Automatic szívét a gyerekek rajzain kívül a HMC200-as in-house szerkezetük adja, 3 napos járástartalékkal. A tok fehéraranyból készült, 40 milliméter átmérőjű, és kudu (antilop) szíjjal kerül átadásra.

Ha még nem hallottál a H. Moser & Cie-ről EZEN a linken írtunk rólunk egy rövid összefoglalót.

Galéria:

u.i.: Én a gyerekrajzos ikeás plüssállatokat/szörnyeket is imádtam a gondolat miatt…