A korábban SIHH-ként jegyzett, idén Watches & Wonders néven indított nagy órás expót is lemondták.

Az idei, április 25-29 között lett volna a 30. rendezvény az FHH, – tehát ha mindenképp le akarjuk fordítani, akkor Svájci Órásszövetség -(Fondation de la Haute Horlogerie), a történetéről már itt írtunk, és fent a menüsávban megtaláljátok a 2018-as és 2019-es újdonságokat is a Hírek/SIHH fül alatt.

Tehát ez most elmarad. Azok után, hogy több gyártó lemondta már bázeli megjelenést, valmint a Swatch Group is törölte az egyébként jövő héten tartandó Time to Move elnevezésű rendezvényét, talán már nem is meglepő. Tény, hogy Baselworld utáni legnagyobb órás rendezvény, tavaly körülbelül 23.000 főt látott vendégül, tehát van némi felelősségük, de attól nem lehet eltekinteni, hogy a svájcióra-export ~50%-a Ázsiára irányul, elsősorban kínára. És ha ők nem jönnek, akkor ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor a célközönség fele nem tud eljönni, így pedig kifejezetten drága rendezvény lenne a gyártóknak.

Bízhatunk majd a gyártók és csoportok által egyedileg megrendezett ún. summitokban, tehát ahol kizárólag a saját újdonságaikat mutatják be, szűkebb körnek. Az már biztos, hogy márciusban a Seiko, majd áprilisban a Breitling, nyár elején pedig az Omega rendezvényén ott leszünk.

Frissítés: Baselworld is elmarad.

Ha nem szeretnél az egy-két soros rövid tartalmakról, hírekről, bemutatókról lemaradni, akkor kövess minket Twitteren: https://twitter.com/KronometerH