A frankfurti Sinn nevében nem viccből szerepel a Spezialuhren kifejezés, valóban gyártanak speciális felhasználású órákat.

Az EZM 12 a frankfurti változtata a Mühle-Glashütte S.A.R. Rescue Timer-nek. Egyiket sem a szépségért szeretjük, hanem a funkcionalitásáért. Strapabíró, masszív karórák, amiket elsősorban speciális mentőegységek igényei alapján terveztek meg. Ilyen például a tokforma, a számlap feliratai, vagy a vízállóság. Külön öröm a Sinn-nek, hogy míg tavaly Red Dot Design díjat nyertek, idén megkapták a német German Design Award díjat is.

Az EZM 12 esetében a Tegiment technológiával kezelt 44 milliméteres homokszórt acéltoknak nincsenek hegyes élei, mindenhol gömbölyített, hogy ne akadhasson be sehova és na szakítsa ki sem a speciális védőruházatot, sem a gumikesztyűt. A zafírüveg mindkét oldalán tükröződésmentes bevonat teszi tökéletesen leolvashatóvá a számlapot, amin egy speciális, Pulsrotor elnevezésű, négyágú másodpercmutatót találunk, ami a pulzusméréshez nyújt segítséget. A visszaszámlálásra skálázott lünetta a Sinn speciális “Black Hard Coating” technológiájával lett fekete, a Tegiment bevonat pedig a kopás-, és karcállóságon segít. Az óra lelke egy 2836-2 ETA szerkezet, ami kijelzi a hét napját és a dátumot is.

Amivel pedig kimaxolta a Sinn a fertőtlenítés témakörét, az egy a sajtónak körbeküldött kép volt az EZM 12-ről. Az óra egyik különlegssége, hogy pontosan a fertőtlenítés és tisztítás miatt aránylag könnyen szétszedhető a tok, elemeire. Tehát a szíj és a lünetta is könnyen eltávolítható.

Azt gondolom, hogy a jelenlegi járvány, és rendkívül nehéz gazdasági környezetben nagyon nehéz jól kezelni a reklám bármilyen formáját, hogy az ne visszázs, vagy kontraproduktív legyen. Az óragyártók jelentős része így inkább nem használja sehogy, és mintha mi sem történt volna, folytatják szép lassan az új modellek bemutatását. Ebben a márkaarculat szempontjából már-már sokszorosan túlbiztosított közegben üde színfolt a Sinn reklámja, ami a sűrű kézmosás és fertőtlenítés kiemelt fontosságát és szükségességét a maguk módján hangsúlyozzák.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tim M. Burlon (@tim.m.burlon) által megosztott bejegyzés,