Lassan elfogynak a baselworld-i kállítók.

Pár nappal a Rolex, Tudor, Chanel, Chopard, Patek Philippe csoportosulás után az LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton)  csoport is bejelentette a távolmaradását, így olyan gyártók nem mennek Bázelbe jövőre, mint a TAG Heuer, a Zenith és az Hublot. Ennyi nagy gyártó távolmaradásával viszont tényleg eléggé üres lenne a nagy Hall.

Akikről tudjuk, vagy sejtjük, hogy nem jelennének meg a jövő évi Baselworld-ön: Swatch Group (Swatch, Tissot, Certina, Hamilton, Mido, Rado, Longines, Omega, Blancpain, Jaquet Droz, Harry Winston, stb.), Rolex, Chopard, Chanel, Tudor, Patek Philippe, TAG Heuer, Zenith, Hublot, plusz azok a márkák, akik már vonakodtak/az ideit lemondták: Seiko, Grand Seiko, Casio.
Ez olyan mértékű bevételkiesés lehet a szervezők számára, hogy értelmetlenné válik minden szempontból az expó megrendezése.

Zenith villa a 2020 januári LVMH rendezvényen, Dubaiban – kép: Quill &Pad

Hogy az LVMH jövőre csatlakozik-e az FH által szervezendő, a Watches & Wonders-szel egy időre tervezett genfi expóhoz, vagy lesz-e különakciójuk, mint idén januárban Dubaiban, azt egyelőre nem tudni, azt viszont láthatjuk, hogy a Baselworld-öt szervező MCH Group feje fölött nem csak hogy gyülekeznek az esőfelhők, de hatalmas vihar van.