A Tudor kollekciójának jelentős része a Heritage vonal, így nem telhetett el ez a Baselworld sem frissítés nélkül. A legtöbb vintage vagy heritage modell rajongótábora jellemzően két részre oszlik: Akik kedvelik a dátumablakot, és akik nem. A Tudor vett egy nagy levegőt és megcsinálta a Black Bay-t dátumablakkal. Ami mentségére szólhat a vaskalaposok között, hogy az eddigi színkombinációkat, a piros és a kéklünettás változatot nem bántotta, ehelyett a dátumos változatok most szálhúzott acéllünettával és arany-acél változatban érhetőek el.

Tudor Black Bay 79730

A szálhúzott verzió (ref.79730) egy igazi “tool watch” benyomását kelti, és egy egészen különleges hangulatot kölcsönöz az órának, hogy semmi nem töri meg az acél és a fekete együttesét.

Az angol nyelvben többek között a búvárórákat “tool watch”-nak nevezik. Az elnevezés onnan ered, hogy a más gazdasági környezetben ezek az órák nem olyan kirívó értéket képviselnek/képviseltek, mint hazánkban, így a víz közelében dolgozók munka közben is nyugodt szívvel hordták a búváróráikat. A használtpiacon sűrűn találkozhatunk kifejezetten meggyötört, sok mindent megélt darabokkal, ezek azok, amik valóban tool watch-ként voltak használva. A szókapcsolat tükörfordításban eszköz-órát, vagy szerszám-órát jelent.

Tudor Black Bay 79730

A tok mérete, a mutatók és az indexek formája nem változott, domború zafírüveget kapott a korhűség érdekében, három órához került a dátumablak, és amivel beteljesedik a heritage-ség lényege az a szegecselt szíj.

 

Az arany-acél verzió esetében az acélhoz képest a lünetta és a korona, valamint a szíj anyaga változott. A lünettabetét homokszórt fekete, arany bejegyzésekkel és számokkal rajta, maga a lünetta arany, és a korona is, benne a fekete rózsával. A szíj középső szemei kapták még meg a nemesfémet, ezzel egy elegánsabb hatást kölcsönözve a Black Bay-nek.

Tudor Black Bay 79733

A részletek többnyire megegyeznek a dátum nélküli Black Bay modellekkel (ref. 79230):
Tok: 41 mm –  acél (ref.79730), vagy sárga arany (ref.79733) lünetta  200 m vízállóság
Szerkezet: MT 5612 – 26 kő – 28.800 lengés óránként – 70 óra járástartalék
Szíj: Tudor Rivet Oyster – acél, vagy arany-acél – szálhúzott  szemekkel, szegecselt széllel.
Üveg: domború zafír
Referenciaszám: acél-acél: ref.79730; arany-acél: ref.79733

Árak: Bőrszíjjal 3.475 és 3.775 dollár, acél, vagy arany-acél szíjjal 3.800 és 4.975 dollár.