A hajdan szebb, de legalábbis előkelőbb napokat megélt Longines kínálatában már nem újdonság a Hydroconquest, azonban kezdett lemaradni a csoporttársaktól. Az eggyel lejjebbi osztályba pozicionált Certina DS Action Diverje bármelyik szögből szebb volt és a kidolgozásban semmilyen különbség nem látszott.

 

Ezért hát lépni kellett. Alapvetően masszív tokkal készült és a számlapon sem volt nyoma az eleganciának. Azt sugallta, ami. Egy búváróra, amit bevihetsz a vízbe, majd igyekszik túlélni, amikor nekivágod a sziklának. A mutatók szélesek, és a formájuk is kifejezetten ízlésfüggő, és a hatalmas arab számok sem segítették a finomság ébredését az órában. A koronavédők is nagyok, de az és a korona lehetett az egyik szexepilje, a logón kívül.

A korábbi modell

Idén viszont újítottak és megérkezett a minden búvárórák 2010-es évek beli felfedezése, a kerámia lünettabetét. Eddig ez acél volt, ami ugye, könnyebben karcolódik, ha nem megfelelő a festék és betűtípus választás, akkor pedig versenyre sem kelhet a kerámiával, ami viszont nemigen karcolódik, ezért kevésbé féltjük, megőrzi az óra a “tool watch” jellegét és közben mégis elegánsabb, mint az acél.

Az új modell három színben és kétféle méretben lesz kapható: 41 és 43 milliméteres és szürke, kék fekete számlappal. Nagy előny a számlapoknál, ami szintén hiányzott, a selyemszámlap. A legegyszerűbb órát is érdekessé teheti, ahogy a szálhúzott számlapon minden szögben máshogy törik a fény.

A szerkezet az ETA 2892-a2 alapjaira épülő, de már átalakított L888.2 (A31.L01), ahogy a Swatch Grouptól az ETAtól újabban megszokhattuk, csökkentették a lengésszámot a járástartalék javára, esetünkben 28800-ról 25200-ra, így 65 órás járástartalékot értek el. Választhatunk acél szíjat, vagy a számlap-lünetta pároshoz passzoló gumiszíjat. Hazai árat még nem árultak el, az biztos, hogy a korábbitól nemigen tér majd el, a Certina fölé pozicionálva, 350-400 ezer forint körül.