Az alábbi cikk több, mint egy éve frissült utoljára, az olvasása során kérünk ezt vedd figyelembe! Bár az órák technikai specifikációi visszamenőleg nem változnak, és cikkeinkben a mindenkori véleményünket, valamint legjobb tudásunk szerinti ismereteinket vetjük papírra, a használtpiaci árak és trendek kifejezetten hektikus változók.

A Doxa új, 300 darabra limitált kiadású búvár Subot készített Searambler „Silver Lung” néven.

A Doxa Subok között a Searambler elnevezés jelenti az ezüst számlapos változatot, az újabb múltidéző búváróra ezek közé tartozik. Az új Doxa az 1967-ben készült elődjével szinte teljesen megegyező újrakiadás, attól néhány részletében tér csak el, például az Aqua Lung logo színe most fekete – az Aqua Lung 1943 óta vezető szerepet játszik a különböző búvárfelszerelések fejlesztésében és készítésében. Korábban a Doxa Subok történetéről ITT írtunk.

Az előd.

Az óra technikai jellemzői a jól bevált régi-új Doxa Sub-okkal megegyeznek, azaz a 42,5 mm-es átmérőjű, 12,4 mm vastagságú acéltokban egy ETA 2824-2 típusú automata szerkezet helyezkedik el. Az ezüstszínű számlap felett vintage hatású domború zafírüveg látunk, a hátlapon olvasható, hogy a 300-ból éppen hányadik darabot tartjuk a kezünkben. Az óra szíja szintén a dicső múltat idézi, régi stílusú „rizsszem” csatszemekkel.

Az óra még nem vásárolható meg, online előrendelés lehetséges a Doxa Sub saját weblapján. Az első darabokat idén augusztusban kezdik el szállítani a vevőknek. Az előrendelési ár 2190 dollár, a végleges bolti ár ennél valamivel több, 2590 dollár lesz. De figyelembe véve a korlátozott darabszámot és azt, hogy a narancs számlapos Doxa Sub 300 Black Lung gyorsan elfogyott a webshopból, várhatóan most is az összes új típus elkel előrendelésben.