2019-ben lesz 100 éves a Bauhaus irányzat. A Nomos, mint ennek a stílusnak talán legfontosabb óraipari képviselője, megragadta az alkalmat és új, limitált kiadású órákat készített az évfordulóra.

A limitált kiadáshoz első modelljük, a Tangente néhány részletét módosították. A legfontosabb és leglátványosabb a számlap, ami tükrözi a Bauhaus stílusát – az alapszín az építészeti tervezésnél akkor használt papír barnás színét, míg a számlap szélén lévő kék, sárga vagy piros színű “gyűrű” a dizájnban használt színeket jeleníti meg.

Nomos Tangente limitált széria a Bauhaus évfordulójára

Mindhárom változatból 100 darab készül, mindegyik színváltozatból készítettek 33, 35 és 38 milliméteres tokméretű darabot. A hátlapon is látható, hogy limitált kiadással állunk szemben, megszokott módon felírják a modell nevét, és hogy a 100-ból éppen melyikről van szó.

Nomos Tangente limitált széria a Bauhaus évfordulójára

Az órákba a Nomos jól bevált, régóta használt, 17 köves, 43 órás járástartalékkal rendelkező Alpha elnevezésű kézi felhúzású szerkezetét szerelték, ez volt az első in-house szerkezetük.

Nomos Tangente limitált széria a Bauhaus évfordulójára

Az órákat a gyártótól megszokott módon jó ár-érték arány jellemzi, 33 milliméteres átmérőjű tokkal 1.260, 35 milliméteres méretben 1.360, a legnagyobb 38 milliméteres pedig 1.520 euró, ami összesen 300 darabban gyártott, saját szerkezetes óránál nem nevezhető magasnak az új órák jelenlegi piacán.

A Bauhaus stílus talán legnevesebb hazai képviselője Moholy-Nagy László, akinek Construction Z1 című festményén meg is jelenik a három szín:

Nomos Tangente limitált széria a Bauhaus évfordulójára

Korábbi, Nomoshoz kapcsolódó cikkeink ITT elérhetőek: LINK