Még meg sem száradt a festék a japán limitált Speedmastereken és a 70-es évekbeli gyenge japán sci-fi által inspirált “Ultraman” különkiadáson, máris itt a következő, ami talán az egyik legjobban sikerült Speedy, amit valaha készítettek, most a Hodinkee 10. évfordulója alkalmából, ennek megfelelően a H10, tehát Hodinkee 10th Anniversary nevet kapta.

Ne mélyedjünk el az érzelmi részek azon oldalában, hogy a Hodinkee alapító Ben Clymer gyerekkori bevésődése volt az MK40, ami egészen meghatározta egyrészt az ízlését, másrészt az órákhoz való kapcsolatát, valamint ezt a különkiadást. Mivel a Fratellowatches által széles körökben ismert #Speedytuesday “kampány” kellő hájpot adott az amúgy is népszerű típusnak, később pedig elkészült az így elnevezett különkiadás is, gyakorlatilag elő volt készítve a terep egy Hodinkee különkiadásra.
Az egész óra egy nagyon érdekes keveréke az elmúlt 60 év Speedmasterjeinek. Belekerült az első, a CK2915 ihlette CK2998 tokja, a kilencvenes évek egyik legérdekesebb darabjának, az MK40-nek a számlapja, és megkapta a klasszikus kézi húzós szerkezetet a cal.1861-et. A tok mindössze 39,7 mm, nincsenek korona védők, szimmetrikus a tok, ezáltal a nyomógombok és a korona teljesen kiállnak a tokból úgy, ahogy az a korai Speedyknél is működött.
Bár az MK40 szerkezete egy átdolgozott  ETA/Valjoux 7750 volt, a Hodinkee limitált kiadása a napjainkban is kapható Speedmaster szériából ismert cal. 1861-et használja. Megbízható bevált széria ezzel egyáltalán nem lehet mellélőni amikor egy klasszikust próbál újragondolni a gyártó.
Míg az MK40 egy tripladátumos, 24 órás funkcióval megtervezett változat volt, a H10 a szerkezetbe rejlő lehetőségeket kihasználva egy klasszikus kronográf, viszont a színeket és a mutatók formáját előbbiből emelték át.
A folyamatos másodperc segédszámlapja és mutatója is a kék-fekete tónust kapta, amiből a fekete valójában sötétszürke. A stopper másodpercmutatója piros, a végén a jellegzetes repülőt formázó sárga véggel, és piros lett a stopper percgyűjtő és óragyűjtő mutatója is. Ezeket egészítik ki a világító arab számok, amik miatt összhatásában is eltér az egyszerű Speedyktől.
Az óra NATO szíjjal a Hodinkee webshopjában megvásárolható (volt) holmi 6500 dollárért, viszont az 500 darabot a fanatikusok 20 perc alatt el is kapkodták. Cserébe kapunk (kaphattunk volna) egy hatalmas díszdobozt, aminek a színe is megy az órához és a polcon is jól mutat, és – szerintem – az eddigi legjobban összerakott, legérdekesebb Moonwatch-ot.
Az óraipari görbe tükör gyártó watch.memes így összegezte a H10-et:
Galéria: