Az alábbi cikk több, mint egy éve frissült utoljára, az olvasása során kérünk ezt vedd figyelembe! Bár az órák technikai specifikációi visszamenőleg nem változnak, és cikkeinkben a mindenkori véleményünket, valamint legjobb tudásunk szerinti ismereteinket vetjük papírra, a használtpiaci árak és trendek kifejezetten hektikus változók.

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy Robin Williams zseniális színész volt, és kiváló komedista. 2014 augusztusában, aránylag fiatalon, 63 évesen halt meg. A jó humora és az érzelmekre – legyen az vidám, vagy szomorú – nagyon erősen ható játéka mindenki számára ismerős. Az viszont már kevésbé, hogy nagyon szerette az órákat.

IWC Double Chronograph Top Gun – Kép: ABTW

Hasonló elven gondolkodott, mint bármelyik óramániás: Ha tetszett neki valami, megvette, élvezte pár hónapig, vagy évig, majd… no igen, nem adta el, hanem megvette a következőt. Az ízlése változó volt, a vintage daraboktól elkezdve a Dior kronóján át, egészen az Audemars Piguet-ig elég sok, különböző darab megfordult nála.

A Good Will Hunting-ban épp egy vintage darab.

2018 október 4-én a Sotheby’s aukciósház New Yorkban rendez árverést Robin Williams és felesége, Marsha Garces Williams közös gyűjteményeiből, bútor, festmény és óra fronton. Az egyik legérdekesebb darab egy harmincas-negyvenes évek beli art deco Hamilton modern kori újrakiadása. Elsőre még nem is különösen érdekes, egy kisméretű, aranyozott tokba rejtett kvarc szerkezet, korhű dizájnnal. Viszont a hátulja máris más megvilágításba helyezi a darabot.

“Robin Williams Dead Poets Society 1988”.
Ezt a darabot viselte a Holt költők társasága című filmben. Tanárt alakít, nem hivalkodhat, és az a kor nem is elsősorban a hivalkodásról szólt, legalábbis az órák tekintetében biztosan nem, az általa alakított John Keating karaktere pedig végképp egy ilyen szempontból visszafogottabb embert jelenít meg, így lehet az is, hogy az egész filmben csupán pár pillanat van, amikor látszik valami az órából.

Érdemes átnézni az online katalógust, EZEN a linken elérhető, a 108-as tételtől kezdődnek a karórák.

Az órák mellett számos nagyon szép bútor, szobor, festmény lesz még az árverésen, lezárásként itt hagynám az egyik kedvencemet, a híres-hírhedt street art művész Banksy alkotása, a Happy choppers, magyarul vidám helikopterek.

 

 

Képek és infók: Sotheby’s, Watchonista