Elsőre azt mondanám, hogy a Casio be akar törni a svájci felső-középkategóriába. Pedig ez nem igaz. Az egymilliós Casio nem akar svájci lenni, egy pillanatra sem.

Az MR-G G2000CB megjelenését egy különleges szamuráj csoport ihlette, akik tetőtől talpig éjfekete páncélt viseltek, ők voltak a Kuro-Zonae. Az óra ennek megfelelően minden pontján DLC kezelt, fekete titán. A lünetta egy speciális kobalt ötvözet, amit a Casio Cobarion-ként emleget. Jellemzője ennek az anyagnak, hogy az acélnál nagyjából háromszor keményebb, rendkívül ellenálló a behatásoknak, így nyugodtan polírozhatták, nem kellett attól tartaniuk, hogy akár rövidebb használat után már karcos lehet.

A tok maga 20 barig vízálló, 54.7 × 49.8 × 16.9 milliméteres, tehát nagyjából 50 mm széles, ami igen figyelmreméltó méret, viszont a feketeség, a süllyesztett számlap és a széles lünetta is csökkenti optikailag, így kifejezetten viselhető darab. A koronazár kitekerése után a koronát funkcióváltóként használhatjuk. az üveg, mint ahogy ilyen kategóriában elvárás, zafír, a szíjon pedig mikro-állítási lehetőséget találunk és egy nagyon érdekes csatzárat, amivel külön le tudjuk zárni, a csatot, hogy se véletlenül, se szándékosan ne nyílhasson ki.

Az MRG-től a megszoktt funkciókat megkapjuk, stopper, visszaszámláló, ébresztő, mutató-korrekció, rádióhullámos és GPS alapú időszinkronizálás és Bluetooth, amihez jár egy nagyon könnyen használató alkamazás telefonra. Ennek segítségével láthatjuk az akksi aktuális töltöttségét, a fázisokat a korábbi fénytöltési ciklusokról, szinkronizálhatjuk az időt, a világidőt, ébresztést hozhatunk létre.

A számlap szép kidolgozású, fényérzékeny, úgy, mint az analóg solar típusok. Látványos a számlap lépcsőzetessége, a kiemelkedő indexek, a kiemelkedő segédszámlapok, és a rengeteg funkció apró jelölései.
Ezek alapján egyelőre még nyitott lehet a kérdés, hogy miért kerül több, mint egymillió forintba… Gondoljuk végig, hogy 2-300.000 forintért megkaphatjuk nagyjából ezekte a funkciókat, kiegészítve barométerrel mondjuk, és iránytűvel, viszont még mindig egy műanyag tokban. Ez viszont szépen megmunkált és befeketített titán, valamint speciális Cobarion. Amellett, hogy igényes kidolgozású, nem vesztette el a G-Shockok elemi képességét, a szélsőséges strapabíróságot. És ez lehet az, ami miatt megtalálja ez az óra a célközönségét.

Nem kell rá odafigyelni, úgy, mint más hasonló karakterű órákra. Olyan pontos és precíz, mint a G-Shokok általában, mindig tudja, merre járunk, és ahhoz állítja az időt, emellett mindent kibír és nem kellemetlen felvenni egy tárgyalásra.

Galéria:

A cikkben szereplő órát a Fast Hugnary Kft. biztosította a teszt erejéig.