Lehetne kötelező frissítésnek nevezni, de a Planet Ocean szériának igazán jót tesznek az új, narancsos változatok.

A PO-k között a korai generációk fekete, és fekete-narancs kombinációjával ellentétben több színes változatot és különkiadást is találunk. Kék, szürke-narancs, gyémántos, Phelps különkiadás víz színekkel, satöbbi. Most megérkezett a fehér számlapos változat, narancs kerámia lünettával.

A 43,5 milliméteres, 600 méterig vízálló tok nem változott, ahogy a mindkét oldalán tükröződésmentes zafírüveg sem. Viszont narancssárga kerámiából készült a lünetta, benne a speciális Liquidmetal számokkal. A számlap kerámia, ahogy az Omega jelöli ZrO2, és a tokfültávolság továbbra is 21 milliméter. Nem a legelterjedtebb méret, de ha megünnánk a fémet, akkor természetesen gyárt NATO-t az Omega ehhez a színvilághoz is.  A 8900-as caliber továbbra is 60 órán át jár egyetlen felhúzással és Master Chronometer minősítésű.

Érkezett egy új változat a stopperes PO-k, azaz a POC-ok közé is. 45,5 milliméteres acél tok, narancssárga kerámialünetta, mint a hárommutatósnál, ami viszont ennél érdekesebb, az az ún. “ceramised titanium” számlap, amit – bővebb leírás hiányában egy kerámiabevonatos titánnak lehet elképzelni, ezt jelöli is az Omega a számlapon, amegszokott ZrO2 felirat helyett most csak “Ti” szerepel a mutatók tengelye alatt.

A szerkezet az eddigi PO-kban is használt cal. 9900 oszlopkerekes, 60 órás járástartalékkal, koaxiális gátszerkezettel. Választhatjuk NATO, vagy fémszíjjal. egyaránt. A hárommutatós PO árak szíjtól függően 5.700 és 6.100 euró között mozognak, a stopperes változatok pedig 7.500 és 7.800 euróért elérhetőek.

Galéria: