1969 kivételes év volt a karórák, mi több a stopperek világában.

Ebben az évben készültek el az első automata kronográfok – erről bővebben ez a cikk szólt -, az Omega Speedmaster ekkor lett Moonwatch (az Omega ezt ünnepli a jubileumi kiadással, aminek itt olvasható a bemutatója  és az akkor még TAG nélküli Heuer ebben az évben indította útjára a Monacot – a típus történelméről még több infó itt található.

Az ötvendik évforduló miatt várható, hogy 2019-ben folyamatosan jelennek meg a különböző jubileumi típusok. A TAG Heuer a Monacot öt limitált kiadással ünnepli meg idén, ebből most jelent meg az egyik, CAW211V referencia számmal. A különlegességet leginkább a számlap jelenti, amelyet zöldes-barnás (a TAG Heuer szerint barna és borostyán) genfi csíkozás díszít, a segédszámlapok és az indexek ehhez illő ezüst és sárga színt kaptak, a logó is az 50 évvel ezelőtti Heuer embléma. Sokak szerint ez a díszítés az akkori autók vagy hajók faberakásaira emlékeztet, megidézve a vintage hangulatot.

A hátlapon láthatjuk a limitációra vonatkozó feliratokat, megjelenik az összesen 169 darabos sorozaton belüli számozás és a TAG előtti önálló Heuer logot itt is megtaláljuk.

A tok a klasszikus négyzet alakú, 39×39 milliméteres Monaco tok, 100 méteres vízállósággal, bal oldali koronával, jobb oldali stopper nyomógombokkal, amihez jól illik az „öregített racing” bőrszíj, Heuer logos csattal. A Monacoba a hagyománynak megfelelően nem kerülhetett más, mint a Calibre 11 jelű automata, dátumos, kronográfszerkezet, kb. 40 órás járástartalékkal – mégha ez a cal.11 nem ugyanaz a cal.11, mint ami annak idején létezett ezen a néven.

A limitált kiadás listaára 6400 euró, a nem limitált, kék számlapos változat ehhez képest 5250 euró. A svájci órák árazási gyakorlatában ez nem számít jelentős felárnak, és ha ehhez hozzávesszük a Monaco népszerűségét, az alacsony darabszámot, várható, hogy gyorsan elfogy az évfordulós változat.

TAG Heuer Monaco 1969–1979 LIMITED EDITION
ref.: CAW211V.FC6466
tok:39x39mm, acél, 100m vízállóság
szerkezet: calibre 11 (Sellita SW300+Dubois Depraz stoppermodul), automata,40 óra járástartalék
funkciók: dátum, stopper
számlap: zöld, genfi csíkozás mintával, két segédszámlappal. 3 óránál folyamatos másodperc, 9 óránál percgyűjtő
szíj: barna bőrszíj, fáslicsattal.