Az ötödik, friss jubileumi kiadással a TAG Heuer végére ért a Monaco 50 éves évfordulóját megünneplő sorozatnak.

Az évfordulós Monaco sorozat mindegyik tagja egy-egy évtizedre emlékeztet, a korábbi négy óráról itt írtunk bővebben. Az ötödik óra, folytatva a sort, a 2009-2019. közötti évtizedet szeretné felidézni. A TAG Heuer szerint ez sötétszürke (ők faszén színűnek nevezik) számlapot, ezüst és piros színeket variáló indexeket, mutatókat és ródiumozott segédszámlapokat jelent.

Hasonlóan az előző kiadásokhoz, a külsőn változtattak, a többi jellemző megegyezik a jól ismert mai Monacoéval: 39 mm-es, szögletes, 100 méter vízállóságú tok, zafírüveggel, a korai Monacokat idéző bal oldali koronával.

Az óra szerkezete a Calibre 11 jelzésű automata, kb. 40 óra járástartalékú kronográfos, dátumos szerkezet – ami csak a nevében egyezik meg a korai Monacok szerkezetével. Az óra hátoldalán láthatóak a limitáció darabszámára és a jubileumi évtizedre vonatkozó feliratok.

Az új óra CAW211Z.FC6470 típusszámú, listaára 6550 dollár, a limitált sorozat és a különleges design 650 dollár felárat jelent a kék számlapos, alapverziós Monacohoz képest.

Galéria: