Ami igazán szomorú, főleg annak fényében, hogy például a Swatch Group már idén bojkottálta a show-t, és most még egy jelentős kiállító szállt ki a méregdrága játékból, 30 év után. Mindezt azon a napon, amikor a GPHG-n díjazták a Prospex LX családot.

Tény, hogy az internet világában Baselworld alatt közel lehetetlen előbb beszámolni mindenről, mintsem a leleményes óramániások megtalálják a gyártók weboldalain az újdonságokat, de ettől még kifejezetten fontos szerepe van a rendezvénynek. Bár nem könnyű, rohanós rendezvény, ahol akkor sem tud az ember egyszerre elég helyen lenni, ha háromfelé szakad, de mégiscsak egy helyen tömöríti a frissen bemutatott órákat, egy hét alatt rengeteg anyagot lehet felhalmozni így, előre.

Már a Baselworld rendezője az MCH group is érezte, hogy nagy a baj, így – ismét – összeálltak a korábban kivált márkák által szervezett SIHH-dzsel, legalábbis annyira, hogy nem januári, genfi SIHH és márciusi bázeli Baselworld lesz 2020-ban, hanem egy-két napos átfedéssel, egymás után rendezik meg a bemutatókat. Viszont úgy néz ki ez kevés, és a Seiko – Grand Seiko 2020-ban nem lesz ott.

A Chronos Japan újságírója úgy értesült, hogy a Seiko hivatalos indoka, hogy a későbbre tolt rendezvény időpontja egybeesik az úgynevezett Arany Héttel (Golden Week – 04.29-05.05), amikor egy hét alatt négy különböző ünnepet tartanak Japánban.

Cserébe viszont egy márciusi külön rendezvényt említenek 15-20. között, ahol bemutatják az újdonságokat. Izgatottan várjuk!

Forrás: SJX / Chronos Japan

A 2018-as bázeli Seikokról ITT, a 2019-esekről pedig ITT és itt számoltunk be.