Amikor a Breitling bemutatta az idei újdonságokat, a képeken közel tökéletesnek tűnő Chronomatok mellett egyből szemetszúrt a legszínesebb darab. Ahogy az is, hogy az érdekes modellt megint kisszámú limitációban készítették csak el.

A Superocean Heritage ’57 (továbbiakban SOH57) egy egyrészről igényes, jól kidolgozott, másrészről korhű újrakiadásként jelent meg most 2020. áprilisában (link). Érkezett egy színes változat is, egy szivárványos. A korábbi cikkben és a vlogunk Breitlinges epizódjában is magunkból kikelve értetlenkedtünk, hogy miért kell egy ennyire érdekes, a többihez képest változatos órát pusztán 250 darabra limitálni.

Ezután pár nappal olvastuk a hírt, hogy mind az összes darab már el is kelt, mielőtt a boltokba került volna. Hazánkba relatíve sok, 2-4 darab érkezik, de a jelentkezők listája ennél sokkal hosszabb volt. És ez amellett a jó hír mellett, hogy a Breitling tudott készíteni egy olyan órát, aminek a limitációi pillanatok alatt elfogynak, egyben egy rossz hír is, mert a nagy kereslet és kis darabszám miatt nem biztos, hogy azokhoz jutnak el ezek a darabok, akik igazán szeretnék…

Az 1000 darabra limitált, kék számlapos “második kör”.

Ezt a tényt nagyjából el is könyveltük magunkban, mígnem tegnap, május 19-én egy insta posztból ki nem derült, hogy van egy új szivárványos modell, immáron kék számlappal a fekete helyett. Már az első kép láttán is gyermeki öröm tör fel az órab.ziból, még ha a modell nem is tetszik neki, hiszen úgytűnik eljutott az órás szcéna panasza az elefántcsonttoronyba.

A kék változat a számlap alapszínén kívül nem különbözik a 250 darabra limitált fekete változattól. Igaz, ez is limitált lett, viszont 1000 darabra, a Breitling pedig az eladott órák bevételének egy részét a COVID-19 megfékezésében és a betegek ápolásában tevékenykedő munkahelyek, szervezetek részére fordítja Angliában, Észak-Amerikában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban. Így máris megtalálták a szivárvány jelentését, pontosabban, ahogy a bemutatást kísérő közlemény szabadfordításban fogalmaz:

Az idei online bemutatón a közönség kiemelkedően pozitívan fogadta a reményt és optimizmust szimbolizáló szivárványos Superocean Heritage ’57 Limited Edition-t és ez egyenesen ahhoz vezetett, hogy készítsünk a szivárványos változatból egy kék számlapos, 1000 darabra limitált sorozatot is.

A tok változatlanul 42 milliméteres, az óra vastagsága éppen 10 milliméter, a Breitling cal.10 dolgozik a számlap alatt, a vízállóság pedig 100 méter. Az ára bőrszíjon 1.462.000 forintról indul és a hálós fém, azaz mesh szíjjal 1.615.000 forinton áll meg.

Ha valaki lemaradt volna a fekete változatról, mindenképpen érdemes mielőbb feliratkozni a kék modellre, mert elég valószínű, hogy rövid időn belül ez is elfogy. További infók a gyártó honlapján: Breitling.com.

Galéria: