2017-ben először, összesen immár másodjára kerül megrendezésre a Chronomeeting elnevezésű karóra kiállítás és vásár.

Chronomeeting

Mint legutóbb, most is a budapesti Corinthia Hotel Valetta termében lehet nézelődni, tanulni és vásárolni.
A rendezvényen közel 50 kiállító várható, akik között megtalálhatóak kereskedők, gyűjtők és órakészítők egyaránt.

Ha órát vásárolunk, menjünk biztosra!

Sok olyan esetet olvasni különböző fórumokon, ahol az óra után érdeklődő régóta szemez egy-egy modellel, viszont nincs lehetősége vásárlás előtt felpróbálni, nincs készleten, vagy csak külföldről beszerezhető. Vásárlás után pedig gyorsan eladósorba is kerül az óra, mert nem akkora, nem olyan a színe, nem úgy csillog, és egyéb indokok, mint azokat a képeken, monitor előtt ülve lehetett látni. Ilyen esetben egy kiállítás, vagy egy börze nyújthat hatalmas segítséget, több ezer órát számláló kínálatból lehet válogatni, felpróbálni és természetesen cserélni, és vásárolni.

Rolex Submariner 116610LV

A helyszín

A rendezvény helyszíne olyan miliőt biztosít az esemény számára, ami kifejezi, hogy az itt megjelenő gyűjtőknek, óraszeretőknek mit is jelent valójában az óra, maga. Mert lehet pusztán időmérőnek használni, és lehet rá egy egyszerű eszközként tekinteni, míg legtöbbünknek egészen mást jelentenek. Velünk együtt élő bonyolult szerkezeteket, olyan ékszert, ami elkísér minket egész életünkön, és nem csak azért csodáljuk, mert szép, hanem mert tudjuk mi van benne -vagy éppen tanulgatjuk-.

Chronomeeting

Az ok

És erről szól a ChronoMeeting is. Egy olyan találkozó, ahol kizárólag egy dolog számít: a közös érdeklődés, az órák. Emellett pedig talán a legfontosabb hozzáadott érték, hogy a különböző online felületeken érintkező megszállottaknak – a szó legnemesebb értelmében – lehetőséget ad, hogy személyesen is találkozhassanak, és felpróbálhassák az addig csak képen látott darabokat, tapasztalatot cserélhessenek, és az óraipar részleteiről végeláthatatlan vitákat folytassanak.

A rendezvény facebook oldala [KATT]

A belépő 1000 Forint/fő, délelőtt 10 órától egészen délután 4-ig látogatható a rendezvény.