A modern kori Seamaster történelem mintha felkeverte volna az állóvizet, azóta alacsonyan szállnak az Omegák. A limitált szériás Bond verziótól kezdve a 60-as évek Seamaster Cosmic-on keresztül most egy 2018 darabra limitált Aqua Terra jött velünk szembe.

Az Omega lelkes támogatója az olimpiai játékoknak, így kollekciójában olimpiáról olimpiára megtalálhatóak egyre fantáziadúsabb limitált verziók. A 2014-es Szocsiban megrendezett játékok és a 2016-os riói olimpia után, most a 2018-as pjongcsangi téli olimpiára egy Seamaster Planet Ocean-nel  és az Aqua Terra Pyeongchang változatával készült a gyártó 2016 tavaszán.

A tok limitációja mindössze a bal oldalába gravírozott szériaszámban – 2018 darab készült a típusból – és a zafír hátlapra nyomtatott pjongcsangi játékok logójában mutatkozik meg. 41 milliméteres 316L acél, koronazárral és 150 méteres vízállósággal, tehát mondhatjuk, hogy strand és nyaralás biztos az óra. A mélykék számlap az Aqua Terra modellcsaládban már ismert vertikálisan texturált számlap, már-már hajópadló mintázatú, ami a rakott indexekkel együtt érdekessé, és részletgazdaggá teszi a számlapot. Az Olimpiára való utalás a percindexek alatt, a számlap szélén 3 és 6 óra között, az olimpiai ötkarika színeiben végigfutó “Pyeongchang 2018” felirat.

Apró és kedves részlet, hogy a felirat “2018” része pontosan illeszkedik az adott percindexhez, tehát a 18 18 percnél, a 20 pedig 20 percnél helyezkedik el. A mutatók és az indexek természetesen SuperLuminova festéktől világítanak. A szerkezet a 8500-as kaliberszámot viselő Master Co-Axial szerkezet 25.200-as óránkénti lengésszámmal és 60 óra járástartalékkal.

Az órával eltöltött rövid idő alatt a legfőbb benyomás, ami ért, hogy az órának van egyfajta vidám összhatása. A polírozott és szálhúzott felületek pedig egyszerre adnak sportos és elegáns hangulatot. A masszív és igényes kidolgozású tok a 41 milliméter ellenére 17-18 centiméteres csuklómérettől optimális igazán, az én 18 centiméteres csuklómon (4. kép) éppen határeset. Ha valaki kedvet kapott volna a limitált Aqua Terrához, ide kattintva sokkal közelebb is kerülhet hozzá.