Órakedvelők, gyűjtök között sokszor vitatéma, hogy mi a jobb: egyetlen óra minden alkalomra, vagy minden alkalomhoz külön-külön specifikus darab. Közmegegyezés valószínűleg sosem lesz, de típusokat, véleményeket ismerhetünk meg az ilyen beszélgetések alkalmával, és közelebb kerülhetünk ahhoz az egy modellhez, ami minden helyzetben megfelelő lehet.

Egy óra mind fölött / Egy óra minden alkalomra
Daniel Craig, mint James Bond és az Omega Seamaster Professional

Most ne azt próbáljuk megfejteni, hogy mi lehet az az egyetlen óra, ami a hétköznapokban, munkában, családi összejöveteleken, színházban, jeles alkalmakkor, strandon, nyaraláson, vagy telelésen egyaránt helyt áll, és mondhatjuk, kompromisszummentes viselet. Ha ezt próbálnánk megfejteni, egy vastag könyvnyi anyag születne, ami a legszigorúbb tárgyilagosság mellett is rettentő szubjektív véget érne, mivel én már sejtem, hogy mi lehet számomra az egyetlen óra, ami mindenhova alkalmas. 

Egy óra mind fölött / Egy óra minden alkalomra
Acél Rolex Datejust 16220, 1991-ből

A játék

Egy közösségi együttműködésre, ha úgy jobban tetszik, akkor játékra invitáljuk olvasóinkat. Szeretnénk tudni, hogy számotokra melyik az az óra, amit akkor választanátok, ha csak egyet lehetne tulajdonolni és használni. Amiben bátran mennétek mindenhova. Nem feltétlen kell szélsőségekben gondolkodni, nem szörfhöz keresünk órát -de nincs kizárva a tevékenység-, olyan órát keresünk, ami bármilyen öltözet mellé felvehető, bármilyen társaságba, minden alkalomra. Azt az egyet, ami mindent visz.

Robert Downey Jr. és a Patek Philippe Nautilus a GQ interjújában.

Ahhoz, hogy eljusson hozzánk, hogy nektek mi az “ultimate” darab (magy.ford.: végső, utolsó; jelen esetben inkább “mindent vivő”) ahhoz az Instagramot, mint az egyik legnagyobb közösségi képmegosztó oldalt hívjuk eszközül.

A játék menete, hogy Instagramra töltsetek fel képet arról az óráról -nem kell saját fotó legyen, de előny-, ami nektek ezt az Egyet jelenti és használjátok a #kronometerultimate hashtaget (is).
A hashtag segítségével bármikor, amikor erre rákeresünk Instagramon látni fogjuk azokat a képeket, amiket már elláttatok ezzel a jelöléssel. Márka, árkategória, kor nem akadály, az őszinte véleményetekre vagyunk kíváncsiak, hogy Ti, órakedvelők miként látjátok ezt a kérdést.

Hogy miért érdemes részt venni? Minden második héten kiválasztunk egy -véleményes holtverseny esetén két – képet, ami a következő két hétben a kronometer.hu Facebook oldalának borítóképe lesz, valamint a választott kép feltöltőjét óraipari aprósággal lepjük meg, ami lehet Moleskin bőrkötéses jegyzetfüzet Seiko, vagy Hublot által markázva, és egyéb apróságok…

A részvételhez nem szükséges, de hasznos kedvelni a kronometer.hu Facebook oldalát, követni az Instagram oldalunkat,  és ne felejtsétek a hashtaget, amivel megtudhatjuk, hogy nektek mi lenne az egyetlen, ami mindent visz: #kronometerultimate

Ha éppen nem rendelkeztek Instagram fiókokkal, akkor jöhet a Facebook posztunk alá, hozzászólásként. LINK

Jó játékot!