A Facebook a legjobb hely arra, hogy sok embert érhessünk el gyorsan, jól célzottan, elsősorban olyan embereket, akik érdeklődnek az órák iránt akár csak alapszinten, akár veszettül… Tehát hasznos.

Röviden: A Facebook új változtatásainak hatására előfordulhat, hogy nem fogjátok látni a cikkeinket Facebookon automatikusan a hírfolyamban, csak ha meglátogatjátok a Facebook oldalunkat. De ez lehet másképp, ha az alábbi képen látható lépést megejtitek. Tehát ha a Facebook oldalunkra lépsz [LINK], a borítókép alatt kattints a “követed” gombra és ott válaszd ki a “megjelenítés elsőként” opciót. Ha ezzel kész vagy, biztos lehetsz benne, hogy nem maradsz le egyik posztunkról vagy cikkünkről sem. Azt pedig tapasztalhattad, Kedves Olvasó, hogy nem bombázunk napi 5-10 érdektelen tartalommal.

A probléma bővebben:

A Facebook viszont folyton újít, mindig változtat, napról napra egyre fejlettebb algoritmusokkal dolgozik, próbálja kitalálni mit szeret a felhasználó és mit nem. Azt tapasztaltam, hogy az algoritmusok  működésében szerepet játszik a pénz, az algoritmusok mindig sokkal inkább előnyben részesíti azokat a “céges” bejegyzéseket, posztokat, amikért fizetett annak szerzője. Te, Kedves Olvasó biztos találkoztál már olyan cikkünkkel Facebookon, aminél látszott a kis felirat, hogy “sponsored”. Ezek olyan posztok, amikért fizetünk, hogy az általunk megszabott célközönség lássa Facebookon a hírfolyamában.

Szomorú tulajdonsága a Facebook algoritmusának, hogy jelen cikk írásakor 5677 minket követő ember átlagosan feléhez jutnak el a Facebook posztjaink*, hacsak nem költünk rá pénzt, hogy azok a kedvelőink is lássák, akikhez a Facebook algoritmusa nem kívánta eljuttatni. Ezért lehet az is, hogy lemaradsz egy írásunkról, nyereményjátékunkról, vagy csak jelentős késéssel, több nappal, héttel később látod a posztjainkat, fizetett hirdetésként.

Ez a cikkünk Facebookon 48 óra alatt mindössze 2291 követőnkhöz jutott el, ami nem a legjobb arány.

A mostani változások elméletileg azt segítik elő, hogy elsősorban az ismerősök, barátok, családtagok posztjai jelenjenek meg, és az egyéb tartalmak, mint például a kronometer is, csak néha, de inkább csak akkor ha hirdet. Ezzel téged, mondhatjuk, hogy eltaszítanak tőlünk. A két kattintást, amit a képen látsz és feljebb is leírtunk, azért kérjük, hogy minden posztunk, cikkünk, képünk megtaláljon Téged, aki kedveltél minket, akiért fotózunk, tesztet írunk, kutatunk.

Azzal, hogy ezt a pár kattintást megléped, hozzájárulsz ahhoz, hogy veled eggyel több órakedvelőhöz jussunk el Facebookon.

 

Köszönjük!

*a posztolás utáni első 72 órában