Az Angelust 1891-ben alapították (bővebben ITT), hosszú története során számtalan órát terveztek és gyártottak, de saját bevallásuk szerint sem készítettek eddig valódi búvárórát.


Most ez megváltozott: elkészült az U50 Diver Tourbillon, amelyik ritka darab, ilyen órából kevés van. Felszerelték a búvárórák megszokott jellemzőivel, mint nagy vízállóság, forgatható percskála, koronazár, de szkelettált, gyakorlatilag átlátszó számlappal, ehhez szépen kidolgozott szerkezettel és tourbillonnal is. Az Angelus így próbálja ötvözni a búvárórák és a legfelső kategória, az „haute horlogerie” világát.

 

Az óra tokja 45 mm átmérőjű titán, a klasszikus Super Compressor tok dizájnjára hajaz, két koronával működik. A két óránál lévő korona a belső búvárlünettát (a percskálát) mozgatja, a négy óránál lévő koronával lehet felhúzni és állítani az A-300 jelű, 23 köves, 28800-as óránkénti rezgésszámon működő szerkezetet. Vízállósága 300 méter, szíja gumiszíj, titán csattal.

Összességében nagyon különleges kinézetű az újjáéledt Angelus, dizájnt és minőséget méltó módon követő óráról van szó, de helyette valószínűleg vannak búvárkodásra alkalmasabb megoldások. A búvárkomputerek korában ez az óra inkább azoknak készül, akik sportos kinézetben keresik a magas minőséget. Az ára még nem nyilvános, a többi modern Angelushoz hasonló, több tízezer dollár összegre becsülhető.