A Romain Jerome mindig is a különleges, sokszor extrém anyagokból készült, azonnal felismerhető órákkal akart kitűnni, ezt a filozófiát az idei kollekciójuk is tükrözi.

Az új órák a jól ismert Romain Jerome tokformát variálják színekkel, anyagokkal, férfi és női változatokkal, funkciókkal, szerkezetekkel és találhatunk köztük, szintén a Romain Jerome-tól megszokottan, mondjuk úgy, „popkulturális” témájú órákat, mint a Joker és a Kétarc (Two-Face) a Batman képregények szereplői után.

Az idei órák az Arraw sorozat tagjai, és most sem a visszafogottság jellemző rájuk. A férfiaknak készült modellek 45 mm átmérőjű, a női modellek 39 mm-es tokot kaptak, anyaguk lehet titán, kerámia vagy arany, 100 méterig vízállóak. Az, hogy a design valakinek tetszik vagy nem, egyéni ízlés kérdése, de a kidolgozásról és a felhasznált alapanyagokról mindenképpen elmondható, hogy különlegesek.

Az Arraw sorozat az Apolló 11 űrutazás 50. évfordulóját ünnepli meg azzal, hogy a férfi modelleknél a műanyag lünetta az űrhajó fémdarabkáit rejti. A női modelleknél a lünetta drágakő (színek szerint válogatott zafír, topáz, ametiszt) berakása képes körben forogni a számlap körül (erről kapták a Star Twist nevet), ami a Romain Jerome szerint szintén a világűrhöz kapcsolódik azzal, hogy a keringő csillagokra és más égitestekre emlékeztet. A számlapok is ebben a témakörben készültek el, a férfi órákon a Hold kicsinyített mása fordul körbe kb. egy hónap alatt, a női modelleken pedig a galaxisok különböző változatait láthatjuk a speciális eljárással megfestett gyöngyház számlapokon.

A férfi órákban a Sellita SW-280-as automata szerkezetből alakított RJ-2180-as werk ketyeg, a női modellek az RJ-2000 típusú, szintén Sellita alapokon nyugvó automata kaliberrel működnek.

A Joker és a Kétarc ettől eltérnek kívül és belül is, kidolgozásuk a képregényes témát követi, a Joker kronográf, a Kétarc pedig részben szkelettált óra, mindkettő tokja titánból készült, 45 mm átmérővel.  A Jokeren a bohóc és a póker motívumok ismétlődnek, belül pedig az RJ2042-es számú, 42 óra járástartalékos szerkezet található. A Kétarc a megidézett figurának megfelelően két teljesen eltérő kinézetű oldalból áll, szerkezete a többitől eltérően a kézihúzós RJ004-M, 48 órás járástartalékkal.

Ha valakinek tetszenének ezek a 100 darabos sorozatban készülő egyáltalán nem átlagos órák, a Romain Jerome-nak kidolgozástól, típustól függően szintén nem mindennapi, 11.800 és 31.400 euró közötti összeget kell kifizetni.

Galéria: