A Seiko rendszeresen kiadja óráinak limitált színváltozatait, most a felső(bb) kategóriás búvárórák teljesen fekete tokos verzióit készítették el.

Az új sorozatnak három tagja van, mindhárom óra a Prospex sorozat jól ismert típusa befeketítve, csak az indexek, a mutatók és a feliratok nem sötét színűek.

A legkisebb, 600 darabos szériában készülő SLA035J1 – amit Marinemasternek is ismerhetünk – technikai jellemzőiben a legmagasabb szintű a három óra közül, ahogyan a más színű verzióknál is ez az egyik csúcs búvárórája a Seikonak. Szerkezete az 50 órás járástartalékú, automata, dátumos 8L35, ami a Grand Seikok minőségi szintjén áll technológiailag, nagyon jól összerakott, masszív szerkezet. Az óra mindent tud, ami ilyen órától elvárható: 300 méter vízállóság, zafírüveg, tükröződésmentes bevonat, egy irányba forgatható, részben kerámia lünetta. A 44,3 mm átmérőjű, 15,4 mm magas tok egy darabból készült, monoblokk felépítésű, ez szintén csökkenti a víz vagy por bejutásának lehetőségét a szerkezethez. Az óra nagyságrendileg 1 millió forint körüli áron rendelhető, ami, figyelembe véve a limitációt, minőséget és népszerűséget, nem mondható indokolatlanul magasnak más márkákhoz viszonyítva.

A 7000 darabban elkészülő SPB125J1 típusú, fekete, becenevén Sumo modellben az előzőnél egyszerűbb szerkezet, a 6R35 típusú automata ketyeg. Az óra tokja csavaros hátlapú, 200 méter vízállóságú, 45 mm átmérőjű, és szintén rendelkezik a búváróráknál elvárt egyirányba forgatható lünettával és menetes koronazárral. Az egyszerűbb szerkezetnek, kidolgozásnak és a sokkal nagyobb szériának köszönhetően ez az óra jóval olcsóbb, ~ 300.000 forint körüli áron vásárolható meg.

A sorozat harmadik tagja a Nap energiájával működő Solar sorozatba tartozó SSC761J1. A működésből következően ez az óra pontosabb, mint az automaták, havi kb. 15 másodperc megngedett – de nem kötelező – járáseltérése nagyságrendileg annyi, mint a másik két fekete típusé naponta, legfeljebb. Teljes feltöltéssel ~ fél évig működik, a sötét mélységben sem fog hamar megállni. Tokja ennek is szép nagy acéldarab, 44,5 mm átmérővel, 13,7 mm magassággal, 200 m vízállósággal, ez a legolcsóbb a három közül, kb. 250.000 forintos árral.

Mindhárom órát a jól ismert és kényelmes „redős” Seiko szilikon búvárszíjon vásárolhatjuk meg, a hátlapjukra gravírozott „Limited Edition” felirattal és sorszámmal.