Az alábbi cikk több, mint egy éve frissült utoljára, az olvasása során kérünk ezt vedd figyelembe! Bár az órák technikai specifikációi visszamenőleg nem változnak, és cikkeinkben a mindenkori véleményünket, valamint legjobb tudásunk szerinti ismereteinket vetjük papírra, a használtpiaci árak és trendek kifejezetten hektikus változók.

Kevés olyan gyártó van, ami szervezett esti előadásokat tart a márka, és általánosságban az órák iránt érdeklődőknek. A Seiko az egyik ilyen, ellátogattunk az EstiÓra elnevezésű rendezvényükre. [Kattintásra nyílik a fenti galéria]

 

A legtöbb elterjedt, ismert márka képviselteti magát hazánkban saját butikkal, már több, mint két éve a Seiko is. Viszont a butikok nem szoktak olyan esteket szervezni, ahol a mechanikus órák működéséről és a gyártó egyedi megoldásairól részletes prezentációt tart, a végén “órasimogatással”.

Grand Seikok egy helyen
Grand Seikok egy helyen

Az estet Lichtenberger Attila a Boutique igazgatója vezeti, igényes prezentációval, animált videókkal kísérve az előadást. Hogy senki ne érezze azt, hogy ide csak olyanokat várnak, akik már ismerik az óraszerkezet működését, az alapoktól indul a bemutató, de azoknak is érdekes, akik már tájékozottabbak, hiszen az előadás elmélyül a Seiko saját szerkezeteiben, megoldásaiban.

A számlapon gyémántpor, a hátlapon…

Megismerhetjük a Kinetic, a Solar és a Spring Drive működését -ha csak a Seiko saját megoldásaira koncentrálunk- de olyan apróságok is szóba kerülnek, hogy miért jobb vagy rosszabb a magas lengésszám (36.000 – 18.000), mint az alacsony, hogy mi a Magic Lever, hogyan szabályozza az óra járását a billegő és hogyan képes egy feltöltéssel akár négy évig is (!) működni egy öröknaptáras, Kinetic szerkezetes karóra.

A nagyjából két órás előadás vége felé haladva, az alapokat ismerve közelebb kerülhetünk a jelen kollekciókhoz és előkerülhetnek azok az órák, amiknek működésével és jellegzetességeivel addig ismerkedtünk, az alacsonyabb kategóriájú daraboktól egészen a limitált szériákig.

SBGD001 - Platina tok, gyémántporos számlap, 8 napos járástartalék
SBGD001 – Platina tok, gyémántporos számlap, 8 napos járástartalék

Ami nagyon fontos és szimpatikus: Kérdezni ér, bármit, Lichtenberger Attila nyitott a párbeszédre és kérdéseinkre egyenes választ kapunk; maga is Seikot hord, így amikor a viselési szokásokra kerül a sor, kellő szubjektív töltettel “szállhatunk vitába”. Az estre minimális felkészültséget nyújthat korábbi cikkünk a mechanikus órák működéséről [LINK] és a Spring Drive-ról [LINK].

Hogy közvetlen és kényelmes legyen az est, egyszerre 5-8 érdeklődő fér egy csoportba és aránylag hosszú a várólista, a Seiko Boutique információs e-mail címén az info@seikoboutique.hu címen lehet részletesebb információhoz jutni.

Bízom abban, hogy több gyártó is bevezeti majd részben az ügyfélszerzésnek részben az ismeretterjesztésnek ezt a módját, lényegesen közelebb hozva az órakedvelőket a gyártókhoz.

Ha már Seiko est, korábbi cikkeink a japán cég típusairól [kattintásra új lapon nyílnak]: