Július tizedikére esett a nap, amikor a hazai Omega butik egy szűkkörű modellbemutató vacsorával készült a törzsvásárlók és a sajtó számára.

Tavaly ugyanilyenkor láttuk először itthon az ismét hullámos Seamastereket, amiről annak idején ITT és ITT írtunk és most is láttunk hullámos Seamastereket, de olyanokat, amik eddig csak netes képeken voltak láthatóak.

Azt le kell szögeznem előre, hogy a két legnagyobb és leginkább várt szenzációk, az 50. évfordulós Speedy-k nem voltak láthatóak, így be kellett érjük sok-sok Constellationnel, Tresorral, Seamasterrel, Planet Oceannel, Aqua Terrával és az aktuálisan futó kollekcióból egy zafíros és egy plexis Moonwatch-csal.

Kezdjük a női vonallal. Mivel vastag és túlontúl szőrös a csuklóm a női órák szakszerű fotózásához, ezért megpróbálom a másik nem szemszögéből prezentálni a típusokat: elképesztően szépek. Tényleg. A modern kori Constellation-ök a kezdetekkor még hagytak némi kívánnivalót maguk után, elsősorban dizájn szempontjából. Aztán a kilencvenes évek közepén sínre került a modell és szebbnél szebb női darabok készültek.

Napjainkban pedig a korábbinál masszívabb tokban választhatunk számtalan variáció közül, akár kvarc, akár automata szerkezettel, és pont ez utóbbi az újdonság, hogy a legkisebb, 27 milliméteres Constellationbe bekerült az automata werk, pontosabban a koaxiális 8520-as szerkezet. Tényleg rengeteg kombinációja van a modellnek, onnan kezdve, hogy arany, vagy arany-acél, legyen a számlapon gyémánt, vagy ne legyen, vagy a lünettán legyen, és a többi… A galériában megtekinthetőek a képek, igaz, csak mobiltelefont vittem a vacsorára.

A Tresor kollekció egy érdekes elegye a klasszikus dizájnnak és a modern divatirányzatnak. Míg a Constellation sokkal bevállalósabb és érdekesebb forma, a Tresor a klasszikus öltönyóra fogalmát viszi át a női vonalra. Is. Érdekes és hangulatos számlapváltozatok, tokfülekbe épített gyémántok jellemzik a kollekciót, de ami ennél érdekesebb, hogy méretben az én, aránylag vastag csuklómon is egészen vállalhatóan állt és itt jön a csavar. Eddig 36 milliméteres, abszolút nőknek szánt darabokat készítettek, most viszont van már 40-es kollekció, ami viszont már kérdéses, de mondjuk uniszexnek.

Az aranyórák általában nehezebbek. Van egy jellegzetes tömegük. Főleg, ha nem üreges, hanem tömör a szíj és jó  hosszú. Egy ilyen Aqua Terra Worldtimer volt a legaranyabb darab az estén. Szimpatikus a tömörarany tok mellett a részletgazdag számlap is, emlékeztet egy rekeszzománccal készült Patek számlapra. Legalábbis a gondolatiság.


Az Aqua Terra Worldtimer a 43 milliméteres acéltokban kék, “steppelt hatású” gumiszíjjal is elég jól néz ki, főleg, ha a kedves vásárlónak szüksége van még egy időzónára – bár nekem jobban tetszenek azok, amiknél nincsenek kiírva a városnevek, igaz, van, akinek pedig pont emiatt tetszik a modell.

Ami viszont nekem hatalmas öröm volt, az a 43,5 millis kerámiatokos, NATO szíjas SMP és a fehér számlapos Polar változat – amit nem ők hívnak Polarnak, hanem én, de ha körbenézünk, akkor a fehér számlap – fekete indexek egyik elfogadott beceneve a polar.

Hatalmas különbséget nem találunk az eddigi verziókhoz képest, sőt, írtunk már ezen újdonságok egy részéről, amikor megjelentek – itt, itt és itt – de mégis, egészen más ezeket csuklón látni és fotózni. A Seamaster Diver 300 kronó változatából is láthattuk az új változatot, jót tett a modellnek a frissítés.

Összességében azt láthatjuk, hogy másfél lévvel az új Seamaster Diver 300 (SMP) bemutatása után újra összeállt egy változatos kollekció, világos számlappal, sötét számlappal, stopperrel, vagy anélkül, arany tokban, acélban, vagy éppen kerámiában. A gyártó egy globális áremelést hajtott végre az új modellek bevezetésével egy időben, ezeket a legközelebbi butikban (esetünkben az Andrássy úton) érdemes megérdeklődni, mivel országonként minimálisan eltérnek.

Galéria: