Az alábbi cikk több, mint egy éve frissült utoljára, az olvasása során kérünk ezt vedd figyelembe! Bár az órák technikai specifikációi visszamenőleg nem változnak, és cikkeinkben a mindenkori véleményünket, valamint legjobb tudásunk szerinti ismereteinket vetjük papírra, a használtpiaci árak és trendek kifejezetten hektikus változók.

Pontosan egy éve, tavaly április ötödikén jött el az a pillanat, hogy webfejlesztőnk, Daubner Tibi kikapcsolta az “under construction” képet és rászabadítottuk a magyarul tudó óraszeretőkre a kronométer világát. Az első napon elkezdtem egy “Rólunk – a kronométerről” oldalt írni, ami azóta sem készült el, viszont annál többet mond el az itt megjelenő minden tartalom.

A 2018-as bázeli SMP

 

143 cikk jelent meg egy év alatt, voltunk Bázelben a Baselworld-ön, hogy a lehető legközelebbről tudjuk bemutatni nektek a friss modelleket. Számtalan óra jött szembe, hogy tapasztalattal, rövid leírással segíthessünk a választásban, vagy egyáltalán, hogy könnyebben nyíljon ki ez a világ mindenki számára, jártunk immáron 6 (!) ChronoMeetingen. Górcső alá vettünk újrakiadásokat, hogy milyen volt akkor és most, bemutattuk a hazánkban egyik legnépszerűbb típus, az Omega Seamaster modernkori történetét és visszanyúltuk a Rolex Datejust gyökereihez is. Átvettük, hogy honnan indult a svájci óraipar, hogy milyen apróbb és nagyobb buktatók övezték útját az évek során, például a kvarcválság, és átnéztük, hogyan működik a mechanikus óra, és miért kiemelten fontos szervizelni ötévente.

Eberhard werkje felújítás előtt és után. – Hantos László munkája.

Ahhoz képest, hogy az óra, mint hobbi, mint szenvedély, mint érdeklődési kör egy aránylag szűk réteg sajátja, egy év alatt több, mint hatvanezren jártatok nálunk és közel háromszázezer alkalommal kattintottatok a cikkeinkre, ez az első évben különösen szép szám, ami egyre csak növekszik, és egyértelműen mutatja, hogy hiánypótló oldal a kronometer.hu és örömmel olvassátok. Arról nem is beszélve, hogy Facebookos kedvelőink száma tegnap érte el a hétezret!

Pár apróbb nyereményjátékunk után -amiket idén szeretnénk sűrűbbé tenni- most áprilisban, a születésnap alkalmából egy nagyobb játékkal, nagyobb nyereménnyel jelentkezünk, bővebb részleteket hamarosan megtudhattok, elsősorban a Facebook oldalunkon.

Ráadásként, ebben a hónapban elindul az oldal részeként működő krono/shop, ahol ellenőrzött állapotú, szervizelt, vagy szakszerűen és teljes körűen felújított, mindennapi viselésre kész félantik/vintage órákat találtok majd, nem csak adatokkal, hanem tisztes típusismertetővel.

A krono/shop első órája, hamarosan…

És folytatunk mindent úgy, ahogy eddig, folyamatosan fejlődve, növekedve és egyre inkább megismerve azt, hogy nektek, Olvasóknak mi az igazán értékes és szórakoztató tartalom.

Más: Bázelben kaptam egy ilyen gumikacsát az MB&F-től és nagyon szívesen felajánlom egy gyerekes szülőnek, vagyis egy kisgyereknek, hogy közvetetten már a fürdővízbe is beszivárogjon az órák korai szeretete…hiába néz ki inkább űrhajósnak 🙂
Ezen cikk Facebook posztja alá kommentelők között sorsoljuk ki vasárnap. A Facebook posztot ITT éritek el.

 

címlapkép alapja: rolexmagazine.com